20 Nisan 2016 Çarşamba

Lor Peynirli Puding

Daha önceki yayınımda Lor peynirini Anlatmıştım şimdi ise Lor peynirini tüketemeyenler için güzel bir tarifim var diyebilirim. Aslında tarifi başka biri önermişti ve denedim şahsen çok güzel oldu.

Şimdi tarife geçicek olursak öncelikle bir blendıra ihtiyacımız var,birde puding,ve süt ile yapıcaz.

Lor Peyniri:300 Gram

Yarım yağlı Süt:750 ml göz kararı 

Çikolotalı Puding.

Lor peynirini ne kadar fazla Koyarsanız o kadar çok Pudingimizin tadı değişmiş olur ayrıca şunuda söyliyim Lor peyniri çabuk bozulduğu için mümkün mertebe fazla gramajını abartmayın. Lor peynirini tartarken Mutfak tartısı kullandım yalnız sizde yok ise göz kararı koyabilirsiniz ama ne kadarlık Protein alımı yapcağınızı bilemezsiniz bu sefer. :D

Tarifde önce Blendırın içine 300 gram lor peyniri ve Pudingi döküp ilk karıştırıyoruz. İyice karışmasına gerek yok. Daha sonra sütümüzü döküyoruz ve tekrardan blendırı çalıştırıp tamamen sıvı olana kadar çalıştırmaya devam ediyoruz.



Resimdeki gibi olucak içinde parçaçık kalmasın. Sonrasında ise kısık ateşte yavaş yavaş karıştırmaya başlıyoruz bir kepçe yardımıyla. En son iyice kıvamını alınca (Burada dikkat sıçramaya başlıyor o yüzden kapağını kapatıp yapabilirsiniz.) Tamamen katı olduktan sonra kaselere koyuyoruz bende 3 kase çıktı sizde daha fazla çıkabilir değişebilir durum.

Sütü biraz daha eklerseniz eğer daha fazla çıkabilir kaselere aldıktan sonra ben üstüne tarçın serpiyorum bu şekilde biraz daha lezzet katmış oluyoruz.


Bundan sonrasında artık Lor peynirli Pudingimizi soğumaya bırakıp soğuduktan sonrada afiyetle yiyebilirsiniz. Bu arada Pudingimizi dolapta soğuduktan sonra koyalım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder