10 Nisan 2016 Pazar

Lor Peyniri

Sporcu Gıdasında bir diğer besinde aklımıza Lor Peyniri gelir şahsen benim aklıma Lor Peyniri geliyor. Lor peynirinde bir 100 gramında nerden baksanız 20 grama yakın bir Protein Miktarı bulunuyor.

Ve bu azımsanamayacak kadar yüksek bir rakam. Tabiki her Lor peynirinde bu rakamları bulamazsınız genelde 16-20 grama kadar değişebilir değerler. Sporcu ve kas gelişimi açısından dediğimiz zaman Lor peyniri bu işin en baba besinidir demek doğru olabilir.

Şahsen kendi açımdan düşünürsem ben Supplement kullanmam o yüzden genelde sabahları kahvaltıda Lor peyniri tüketirim yalnız şu var. Lor peyniri normal peynir gibi değildir biraz daha tadı farklıdır diyebilirim. Aslında neydi bu peynir demek gerekirse:

Lor yumuşak kıvamlı peynir altı suyunun pıhtılaştırılması ile elde edilen bir süt ürünüdür. Kısa ömürlüdür. Tuzlu veya tuzsuz olarak üretilebilir. En makbülü kaşar yapımı sırasında ortaya çıkan peynir altı suyundan elde edilenidir. Ben Lor peynirini Marketten almam genel olarak çünkü onların tadı biraz daha yenilcek seviyede olmaz ve yağ oranı biraz daha fazla ve tuz miktarınıda iyi şekilde kontrol etmeniz lazım daha fazla olabilir ve Lor peynirimizin çok fazla tuzlu olmasını istemeyiz.


Genelde Ben pazardan aldığım Lor üstteki gibidir diyebilirim ve kahvaltıda tüketilmesi daha kolay diyebilirim tavsiyem pazardan almanız ama bu sizin damak tadınıza ve zevkinize göre değişebilir.

Kısaca Lor peynirine değinmiş olduk ve şunu diyebilirizki Lor peyniri Sporcular için önemli bir gıdadır ve her mutfakda olması gereken bir besin diyebilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder